Decoproject beeldmerk

Specialized MuncHen Flagship Store

Interieurontwerp, advies & realisatie

Decoproject beeldmerk

UITDAGING​

Wat wil je bereiken met jouw winkelinrichting?

Een flagship store voor Specialized München, een opdracht waar we érg trots op zijn! Specialized is een fietsmerk dat kwaliteit, innovatie en design uitstraalt. Het merk uit Amerika heeft als missie om zowel voor de beginnende als de gevorderde fietser het juiste merk te zijn. Naast de ruime variatie aan fietsen – denk aan mountainbikes, stadsfietsen, racefietsen, e-bikes, fitnessbikes, crosshybrides en kinderfietsen – biedt het merk ook accessoires aan. Zoals helmen, schoenen, kleding en zadels. Na Specialized Hamburg, is ook voor dit project het doel om bezoekers te laten verrassen.

Flagship store concept Specialized München - projectinrichting door Decoproject

Decoproject beeldmerk

aanpak​

Samen werken aan een innovatieve winkelinrichting

Een casco pand heeft soms zijn voordelen, je kunt alles opnieuw indelen en inrichten. Zo ook voor Specialized München was dit het geval. Het pand heeft veel hoogte en lichtinval. Dit is natuurlijk ontzettend mooi, mits je met het interieurontwerp hier goed mee omgaat. De uitstraling van de winkel moet passen bij het merk Specialized, daarom hebben we gebruik gemaakt van ruwe materialen. Denk aan hout, staal en beton.

Specialized München flagship store door Decoproject

Decoproject beeldmerk

resultaat van de flagship store

Betekenisvolle belevingen

Om betekenisvolle belevingen te creëren, hebben we bewegend beeld middels beeldschermen verwerkt in het ontwerp. Bewegend beeld trekt de aandacht van bezoekers en laat ze verrassen. Verder is er ook goed nagedacht over een functioneel én aantrekkelijk verlichtingsplan. De maatwerk verlichting versterkt de presentatie van de producten in dit ontwerp.

Uniek voor Specialized MÜNCHEN

Maatwerk

Onze designer heeft geen standaard product presentaties in zijn ontwerp toegepast. Juist het maatwerk zorgt voor de unieke uitstraling die past bij een flagship store voor Specialized. Je ziet een aantal verhoogde presentaties van fietsen, dit komt uiteraard door de extreme hoogte van het pand. Ook zorgt dit ervoor dat bezoekers overal om zich heen fietsen en accessoires zien, zelfs boven hun hoofd.

Specialized München flagship store door Decoproject

Decoproject beeldmerk

Een unieke flagship store

Met passende materialen

Specialized heeft een duidelijke video van de winkel gemaakt, hier is het eindresultaat erg goed te zien. Uiteindelijk hebben wij het ontwerp van de winkel en het verlichtingsplan gemaakt en gerealiseerd, de gevelsigning ontworpen en geadviseerd over het bouwkundige gedeelte. Een project om trots op te zijn!

Specialized Munchen

Flagship store Lucien Bike
Scroll naar boven