Decoproject beeldmerk

Lucien Wilrijk Flagship store

Van ontwerp tot realisatie

Decoproject beeldmerk

2000m2 winkelruimte voor Lucien in Wilrijk

Flagship store

Met trots hebben wij het afgelopen jaar samen met Lucien hard gewerkt aan het ontwerpen, restylen en realiseren van verschillende Lucien-winkels in België. Om dit resultaat te kunnen behalen, is een goede samenwerking tussen de partijen van groot belang. Sommige winkelpanden waren bestaande fietsenwinkels die alleen een restyling nodig hadden, andere gebouwen moesten voorzien worden van een volledig interieurontwerp en een grootse verbouwing. Van dat laatste geval is Lucien Wilrijk een goed voorbeeld!

Aangeboden diensten: interieurontwerp, projectmanagement en interieurbouw (in samenwerking met Lucien en de aannemer).

Decoproject beeldmerk

Van een verlichtingszaak naar een overzichtelijke fietsenwinkel

Een unieke winkelbeleving

Hoe gaan we ervoor zorgen dat na de opening van Lucien Wilrijk, heel België praat over de flagship store? Dat was dé uitdaging voor dit project! Naast dat dit interieurproject een unieke winkelbeleving moet bieden, dient het ook te voldoen aan het plan van eisen: het aantal producten per productgroep, aantal meters accessoires, een koffiehoek en een duidelijke (maar niet storende) verbinding tussen de werkplaats en de winkel. Kortom, uitdagingen genoeg waarbij een praktisch logistiek plan van groot belang is om de dagelijkse werkzaamheden in de winkel van Lucien (nog) beter uit te kunnen voeren.

Decoproject beeldmerk

Bouwkundige aanpassing

Een centrale trap

Midden in de winkel hebben we een extra trap laten plaatsen. De trap is extra breed en heeft een prettige opstap ‘loop’, verder is de locatie van de trap is een stuk toegankelijker. Door de ruime vide met een glazen balustrade is er een goede verbinding tussen de beneden- en bovenverdieping. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers ook gemakkelijk de weg naar boven weten te vinden.

Herkenbare uitstraling voor Lucien Wilrijk

Het merk Lucien

De uitstraling van Lucien is erg herkenbaar. Denk aan terugkerende quotes (‘wheelie nice to see you’), huisstijlkleuren (donkergroen en blauw), kenmerkende vormen, neon roze afleverzone, groene planten door de winkel heen en een afwisseling van hout en staal.

Decoproject beeldmerk

Informatiepunten om goede service te bieden

De winkel bevat drie balies en zes kassa’s. Om opstoppingen bij de balie te voorkomen door bezoekers met vragen, hebben we het volgende gedaan: verspreid door de winkel staan diverse informatiepunten. Daarbij is er direct bij de entree een algemene welkomstbalie met een comfortabel bankje. Deze interieuroplossing ondersteunt de kernwaarden van Lucien, zij vinden namelijk service en kwaliteit erg belangrijk!

Decoproject beeldmerk

Nét wat extra’s voor Lucien Wilrijk

De leddoeken en het ledpodium geven de winkel de extra uitstraling die het verdient. Ook de goede verlichting draagt bij aan de mooie presentatie van de producten van Lucien. Dit zorgt ervoor dat de producten beter tot zijn recht komen. Verder zie je in de winkel diverse presentaties waarbij een goede combinatie wordt gemaakt van het hoofdproduct (‘de fiets’) en een bijpassende accessoire. Zo brengen we ook allerlei praktische oplossingen in de vorm van accessoires voor consumenten onder de aandacht.

Decoproject beeldmerk

Marc Groven over Lucien Wilrijk

Het eindresultaat

“Van tekening naar de uitvoering ging perfect. Ze hebben een topteam van inrichters die hun afspraken nakwamen. De goedkoopste? Dat weet ik niet, maar dat zijn wij ook niet. Het draait ook om de details, waarvoor zij een scherp oog hebben. Ook zaken die ik last-minute aandroeg, werden opgepakt. Niets was te veel. Dat was al zo vanaf het eerste gesprek tot iemand die op een zaterdag komt kijken en vraagt naar onze wensen en bevindingen. In de nieuwe, ruime winkel zijn klanten veel relaxter. Mensen lopen langer rond en kijken rustig naar het aanbod. Het interieur straalt veel rust uit. Ik wist al dat het heel goed ging zijn, maar het is nog beter geworden.”

Decoproject beeldmerk
Bedrijfsnaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij helpen je graag met jouw interieurproject! Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Ronnie
Relatie manager
Wij helpen je graag met jouw interieurproject! Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Ronnie
Relatie manager
Scroll naar boven