Decoproject beeldmerk

Kantoorinrichting CorthoGreen

Van ontwerp tot realisatie

Decoproject beeldmerk

Een eigentijds kantoor interieur voor CorthoGreen

Een praktische indeling van de ruimtes

Binnen een half jaar tijd hebben we een eigentijds kantoor interieur gerealiseerd voor CorthoGreen, een vooraanstaande specialist in zaad gerelateerde producten en duurzame relatiegeschenken met een geschiedenis die teruggaat tot 1888. Één van de oudste en grootste producenten van zaad gerelateerde producten!

Het nieuwe pand van CorthoGreen bevat een groot magazijn en een kantine op de begane grond. De kantoortuin, vergaderzaal, directiekantoor, administratiekantoor, technische ruimte en een koffie pantry bevinden zich op de eerste verdieping. Belangrijk in de kantoorinrichting is de bewegingsruimte om de meubels heen, de akoestiek en de bijpassende sfeer.

Aangeboden diensten: kantoorontwerp, strategische inrichting met betrekking tot de looproutes en indeling van de benodigde ruimtes, bouwkundig advies, elektronica plan, interieurbouw en het kantoormeubilair.

Decoproject beeldmerk

Een kantoor interieur met praktische looproutes en vloeraccenten

Doelstelling van de kantoorinrichting

Ons doel was om een ontwerp te creëren waarbij de ruimte optimaal benut wordt, met een praktische looproute en indeling van de ruimtes. We hebben gekozen voor twee verschillende vloeren, natuursteen PVC en tapijttegels, om de looproutes in de kantine en het kantoor te benadrukken.

We zijn gestart met handgetekende schetsen om de indeling van de verschillende ruimtes te bepalen. De tekening van de architect hebben we vervolgens gecontroleerd en aangepast waar nodig. Dit met het oog op een praktische (bouwkundige) uitvoering van het project. Vervolgens hebben we de ruimtes ingetekend in ons softwareprogramma, een passende inrichting ontwikkeld en visualisaties gemaakt. Daarna hebben we het elektriciteits- en verlichtingsplan voorbereid, dit zijn essentiële onderdelen voor een geslaagde kantoorinrichting.

Kantine inrichting voor Corthogreen

Decoproject beeldmerk

Praktisch én sfeervol licht

Verlichtingsplan

Het kantoor heeft in de basis allemaal spots en als aanvulling daarop wat extra hanglampen bij de werkplekken. De verlichting is dimbaar, zodat je de verlichting kan aanpassen aan de omstandigheden. Verder hebben we extra spots geplaatst bij de peesdoeken, zodat we deze extra kunnen uitlichten.

Kantoorinrichting voor Corthogreen

Doordacht elektriciteitsplan

Toekomstgericht

Doordat wij ook het elektriciteitsplan mochten uitvoeren hebben we alle bureaus voorzien van een vloercontactdoos, mooi weggewerkt in de bureaus. Dit is essentieel voor de indeling van het kantoor en draagt bij aan het comfort van de werkplek. Ook houdt een goed elektriciteitsplan rekening met de toekomstige behoeften van het kantoor. Het biedt flexibiliteit voor eventuele uitbreidingen of wijzigingen in de lay-out en elektrische apparatuur, waardoor het kantoor kan meegroeien met veranderende eisen.

Decoproject beeldmerk

Een herkenbaar kantoor interieur voor CorthoGreen

De huisstijl

Een vereiste aan het project was om de huisstijl van CorthoGreen te verwerken in het ontwerp, máár niet in de spijkervaste onderdelen. Toch komt de huisstijl goed naar voren in het ontwerp. Door het schilderen van wanden, passend meubilair uit te kiezen en het toevoegen van peesdoeken die aansluiten bij de kernwaarden van CorthoGreen hebben we de herkenbaarheid kunnen versterken. Het ontwerp typeert zich door het vele groen en hout, wat natuurlijk goed past bij een duurzame producent van zaad gerelateerde producten en geschenken. Bijkomend voordeel is dat groen in een kantoorinrichting zorgt voor rust, wat natuurlijk ideaal is voor op een kantoor.

Het kantoormeubilair passend bij het kantoor interieur

Het meubilair voor CorthoGreen hebben we zorgvuldig uitgezocht. Alle bureaus zijn zit-sta-bureaus en de bureaustoelen zijn ARBO gekeurd. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers hun bureau en stoel perfect kunnen afstemmen op hun voorkeuren. De kasten zijn allemaal maatwerk en passend bij de gewenste uitstraling. 

Kantoorinrichting en vergaderruimte voor Corthogreen

Decoproject beeldmerk

Een vergaderzaal voorzien van alle gemakken

Met unieke presentatiekast

Als er afspraken zijn met leveranciers of andere externe partijen loop je via de trap, door de kantoortuin langs een multifunctionele presentatiekast waarop we de producten kunnen tentoonstellen richting de vergaderzaal. Vanuit de vergaderzaal kunnen de klantrelaties gedurende de hele vergadering naar de uitgelichte producten van CorthoGreen kijken. Een goede manier om het assortiment op een subtiele manier te tonen. De vergaderzaal is voorzien van een stopcontactdoos en een groot presentatiescherm.

De maatwerk presentatiekast

De multifunctionele presentatiekast bevat enorm veel opbergruimte voor ordners, kantoorartikelen en andere benodigdheden. Daarbij zit er een nis verwerkt in de presentatiekast waarop je de producten van CorthoGreen erg mooi kunt uitlichten. Precies op ooghoogte zodat je de producten niet kunt missen.

Het CorthoGreen café

Een veelzijdige kantine met ronde, rechthoekige en vierkante tafels voor zowel individuele als gezamenlijke pauzes. De hoge bartafel zorgt voor een informele sfeer met authentieke barkrukken. Ook het keukeneiland is verhoogd, hier kan een traktatie of het bedrijfsfruit worden geplaatst.

Decoproject beeldmerk

Een praktisch en onderscheidend kantoor interieur

Het eindresultaat

Een afgerond project en een samenwerking waar we trots op zijn! Het was een prettig proces waarbij we in een periode van een half jaar tijd van een globale schets naar een definitieve realisatie zijn gegaan. Het kantoor interieur is zorgvuldig ontworpen met een focus op comfortabel werken, waarbij de herkenbare huisstijl van CorthoGreen op een duidelijke en subtiele wijze tot uiting komt.

Decoproject beeldmerk
Bedrijfsnaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mis het niet!
Ontvang inspiratie, trends, projectverhalen, events en veel meer direct in je mailbox.
Wij helpen je graag met jouw interieurproject! Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Ronnie van Bindsbergen
Relatie manager
Wij helpen je graag met jouw interieurproject! Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Ronnie van Bindsbergen
Relatie manager
Scroll naar boven