Decoproject beeldmerk

Elektro Hauben elektrozaak & kookwinkel

Interieurontwerp, advies & maatwerk

Decoproject beeldmerk

Uitdaging​

Wat wil je bereiken met jouw winkelinrichting?

Yves en Carine zijn de eigenaar van een elektrozaak in Hoeselt, Elektro Hauben. Zij hadden de wens om hun winkel uit te breiden met een plek waar ze hun kookproducten en -apparatuur kunnen promoten op een interactieve manier. Met de passende slogan: meet, cook and eat. De winkel hebben wij een aantal jaar terug verbouwd, en nu was het wederom aan ons om de aanbouw en kookruimte te realiseren. Hun wens: een praktische demokeuken waar je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt testen, koken en proeven zonder dat je elkaar voor de voeten loopt.

Decoproject beeldmerk

Aanpak​

Wat wil je bereiken met jouw winkelinrichting?

De indeling van deze ruimte was cruciaal, het moest praktisch zijn maar ook sfeervol. Door het kookeiland kun je met veel mensen tegelijkertijd koken en heb je verschillende aanzichten. Daarachter hebben we een wand geplaatst met diverse inbouwapparatuur, zo kunnen mensen eenvoudig de verschillende apparaten ervaren en testen. Vanuit de demokeuken heb je zicht op de kookwinkel en alle producten waar je mee aan het koken bent. Ook over deze zichtlijnen hebben we goed nagedacht.

Decoproject beeldmerk

Resultaat

Een centrale demokeuken

De demokeuken is groots opgezet en werkt in de praktijk erg goed! Naast de demokeuken heb je een gezellig terrasje met bijpassende tegels voor een wijnproeverij. Daarachter staan een aantal ronde tafels afgezonderd met een ‘wine divider’. De natuurlijke materialen, zoals de bakstenen en de betonnen wand, zorgen voor een gezellig sfeertje.

Uniek element uit het ontwerp

Wine divider

De ‘wine divider’ is een roomdivider van wijnflessen. Het past ontzettend goed in het totaalplaatje en je kunt direct een groot aantal verschillende wijnen presenteren. Kortom: een win-win-situatie!

Decoproject beeldmerk

Een praktische ruimte voor kookworkshops

Met passende interieuroplossingen

Elektro Hauben is een unieke formule waarbij een kookwinkel samensmelt met een praktijkruimte. Tijdens workshops bied je de klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende producten en apparaten. Als de klant een positieve ervaring heeft met het product, vergroot je de kans direct op meer verkoop. Het eindresultaat: een multifunctionele winkelruimte voor workshops, product verkoop en klantenbinding. Een mooi voorbeeld over hoe belangrijk beleving in een winkel kan zijn!

Project winkelinrichting Elektro Hauben

Scroll naar boven