Decoproject beeldmerk

Ammonite hotel & restaurant

Interieurontwerp, advies & maatwerk

Decoproject beeldmerk

Uitdaging​

Wat wil je bereiken met jouw winkelinrichting?

Na binnenkomst moeten bezoekers eerst een aantal seconden verbluft om zich heen kijken door al het moois wat Ammonite Hotel & Restaurant te bieden heeft, dat is het doel! Aangekleed met natuurlijke materialen en kunstobjecten, zoals fossielen en edelstenen. Het moet een plek zijn waar bezoekers écht een avond uit zijn: sfeervolle verlichting, chique materialen en knusse hoekjes. Natuurlijke schoonheid met een vleugje exclusiviteit zijn woorden die de opdrachtgever ons mee gaf.

Decoproject beeldmerk

Aanpak​

Hoe zijn wij te werk gegaan?

We zijn begonnen bij de kern van het interieur, en dat is natuurlijk de functie van de ruimtes. Een hotel en restaurant is een ruimte waar veel mensen passeren en moeten functioneren. Een praktische inrichting is hiervoor belangrijk. Daarna zijn we begonnen met de aankleding. Tijdens het vertalen van de wensen van de opdrachtgevers van Hotel & Restaurant Ammonite hebben we een balans gevonden tussen uitersten: robuuste materialen zoals messing en massief hout gecombineerd met fluweel, porselein en glanzende oppervlaktes. Juist dit contrast maakt het ontwerp zo uniek en eigentijds.

Decoproject beeldmerk

Resultaat

Natuurlijke schoonheid

Als je een rondje door het restaurant en de entree van het hotel maakt, kom je uiteenlopende materialen tegen. Deze diverse items zorgen voor zowel een groot contrast als een uniek geheel. Gasten kijken vaak vol bewondering, precies wat we graag wilden bereiken!

Herkenbare spiraalvorm

De ammoniet

Op meerdere plekken kom je de spiraalvorm van een ammoniet tegen, het fundament van het hotel en restaurant. De ronde vormen van dit zeedier zie je ook terug in de banken en de verschillende hoogtes van de podiums, dit zorgt voor een uniek geheel.

Decoproject beeldmerk

Een luxe en eigentijdse uitstraling

Met diverse functionaliteiten

Hoge plafonds kunnen in eerste instantie koud overkomen, maar door het zwart te schilderen hebben we het plafond optisch omlaag gehaald en toch een knus geheel kunnen maken. De donkere kleuren accentueren ook de sfeervolle lampen afgewerkt met messing en de semi-transparante room dividers. Zo kun je de diverse functies toch gescheiden houden. Uiteindelijk kun je bij Ammonite terecht om een hapje te eten, loungen, vergaderen, dansen, overnachten en natuurlijk om te genieten!

Scroll naar boven